Vill du jobba i ett härligt gäng i vacker miljö?

Nu söker vi kock inför sommarsäsongen.


Vi letar efter dig som vill hänga på vårt köksteam Lovisa och Felicia under maj - augusti och leverera mat i toppklass till våra gäster.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att jobba service och att preparera vår á la carte meny. Skiften ligger både dag- och kvällstid.

Vi ser gärna kvinnliga sökanden och din vilja och attityd är viktigare än din erfarenhet.

Gärna att du jobbat något åt i yrket dock alternativt har någon utbildning i bagaget.


Tillträde är flexibelt men senast 10/6.

För vidare frågor eller ansökan, kontakta köksmästare Lovisa Alstermark; lovisa@orserumsbrunn.se


Välkommen till oss!





Om oss

Vi, familjen Måhlberg, driver Örserumsbrunn gestgifveri & konferens sedan våren 2017.


På plats kommer du säkert också att träffa på Alexandra som är vår högra värdefulla hand samt Lumiita som oftast ställer fram frukosten till dig på morgonen.


I vårt kök huserar vår kökschef Lovisa samt Felicia som är souschef. Dessa tjejer skapar rätter med omtanke om både dig som gäst samt vår miljö.

På anläggningen finns även våra två snälla whippets, Tango och Lisa, som strövar fritt och gärna hälsar på gästerna eller övervakar i konferensen.

Redan på 1800-talet kom gäster hit för att njuta av den friska luften, det hälsosamma vattnet i källorna och den natursköna och avkopplande miljön. Det är precis det som vi 150 år senare gör varje dag och vi hoppas att du som gäst hos oss kommer att göra detsamma. 


Nedan kan du läsa lite mer om vår historia och på plats berättar vi gärna mer.


Varmt välkomna!


Vår historia


Året är 1845. Vid den här tiden har Örserum knappt 40 invånare och består av tre gårdar: Västergården, Mellangården & Östergården. Just detta år, 1845, påbörjades ett gigantiskt projekt med att sänka vattennivån i det sjösystem som sjön Ören ingår i. Anledningen till detta var att man behövde mer åkermark och initiativtagare var greve Jakob E Hamilton på Lyckås. Det fanns tveksamma röster men majoriteten av markägarna var positiva till förslaget och det stora projektet genomfördes snabbt och inom utsatt tid. Tillvägagångssättet innebar att man breddade och rätade flera vattendrag. Man grävde, sprängde och fick bygga fördämningar. Från början föreslog man en sänkning med 3 meter men det blev ca 1,5 meter i sjön Ören, Totalt blev landvinningen 1099 tunnland (ca 4km2) med övervägande betes- och mossmark och inte så mycket odlingsbar mark. Resultatet blev kanske inte riktigt vad man räknat med men det hade en avgörande betydelse för Örserums historia.


På plats berättar vi gärna mer.


Välkommen till Örserum och Örserumbrunn gestgifveri & konferens.


ÖRSERUMSBRUNN GESTGIFVERI & KONFERENS | Gamla Brunnsvägen 10 563 91 Gränna | Telefon 0390-300 03 | E-post info@orserumsbrunn.se                                                                                                                                   @ 2020 Litore Hospitality AB

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera