Mat & dryck


”The finest butter and lots of time” Maten är central på Örserumsbrunn och vår mysiga matsal är hjärtat i verksamheten. Kom och njut tillsammans med gott sällskap och ta del av våra smakkombinationer av mat och dryck. Här serverar vi mat tillagad av råvaror som vi alltid försöker hitta så lokalt som möjligt och drycken är noga utvald av vår sommelier Alexandra med bl a öl från vårt egna bryggeri. Sommartid öppnar vi upp vår vackra glasade sommarveranda. Vi välkomnar hundar i vår restaurang.

Välkommen till en stämningsfull julupplevelse på Örserumsbrunn

I år hämtar vi inspiration från sjö och (träd)gård och presenterar ett julbord med fräscha och kanske lite oväntade smaker. Vi har givetvis inte glömt bort klassikerna och vårt uppskattade dessert- och godisbord är uppdukat i vår glittrande matsal.

Lörd den 26 nov serverar vi en vintersaga i sju kapitel. En avsmakningsmeny med smaker hämtade ur den svenska vintern.

Tors den 1 dec har vi premiär för årets julbord.

Tors den 15 dec är det återigen dags för JulMord med JulBord.

För mer information om vårt julbord se länkar nedan eller kontakta oss
Tel: 0390-300 03 | E-post: info@orserumsbrunn.se


Matsalen

Vår ombonade matsal har 50 sittplatser. Här erbjuds en 
vidunderlig utsikt över Brunnsparken och sjön Ören.
Sommartid öppnar vi även upp våra verandor på fram- och baksida.

Brew Pub

I anslutning till matsalen ligger vår Brew Pub i modern engelsk stil där vi även dukar upp till middag. Här kan man även prova vårt specialsortiment av öl med bl a världens bästa öl
Westvleteren 12. Naturligtvis går det även att avnjuta öl från vårt egna bryggeri Brunnsbryggeriet.
Totalt i vårt sortiment finns alltid mellan 50-60 sorters öl på flaska.
Det finns även möjlighet att boka en ölprovning hos oss.

Biblioteket

Vårt bibliotek fungerar som ett Chambre separée med plats för 8 personer för er som vill sitta lite avskilt. Vårt bibliotek och röda rummet är ett perfekta ställen att starta eller avsluta kvällen.Meny

Hos oss får du som gäst uppleva närproducerade och svenska råvaror i såväl klassiska som moderna rätter. ”Jag inspireras av färg och letar främst där och i säsong efter råvaror att förädla. Jag vill att maten skall vara en upplevelse för alla sinnen. En middag hos oss skall skapa minnen och vara något att längta tillbaka till.”

Lovisa Alstermark, köksmästare


Vår meny speglar säsongen och varieras av grönt, fisk, skaldjur samt närproducerat kött. Tillgång på lokala råvaror styr när vi ändrar vår meny. Vi pratar gärna om våra duktiga lokala leverantörer och deras produkter.

I år är vi stolta finalister i Årets Matentreprenör i Jönköpings Län. Se vår presentationsvideo nedan.

ÖppettiderVi har öppet de flesta helger under året.

Mars – Maj har restaurangen öppet torsdag – lördag 17:00 – 21:00.
Juni – Augusti har restaurangen öppet tisdag – lördag 17:00 – 22:00. 
September – December har restaurangen öppet torsdag – lördag 17:00 – 21:00.

Köket stänger en timme tidigare. Förbokning av bord är obligatoriskt. Då det är många som vill fira hos oss är vår restaurang abonnerad vissa kvällar. Är ni en större grupp kan vi ta emot er även utanför ordinarie öppettider, kontakta oss gärna med en förfrågan.

Brunnsbryggeriet Gränna

Vårt egna bryggeri där vi brygger öl anpassad till maten som vi serverar i vår restaurang. Vi har alltid minst fem olika ölstilar i vårt sortiment.

Dags att fira

Släktträff eller födelsedagsfest? Dop eller bara en fest just därför att! Varje år har vi glädjen att välkomna många festglada sällskap som vill fira i vår vackra brunnsmiljö.

Köket erbjuder både buffé och sittande middag. I vår matsal, med fantastisk utsikt över sjön Ören välkomnar vi sällskap upp till 50 personer. Vi har även en separée i vårt bibliotek för er som vill sitta lite avskilt. Efter middagen finns flera sällskapsutrymmen dit man kan dra sig efter middagen. 

Vår Brunnspark en utmärkt plats för allehanda aktiviteter och sommartid inbjuder Ören till bad vid gestgifveriets egen privata sandstrand.

Planerar ni en fest, tveka inte att kontakta oss!

Kontakta oss

Vi återkommer inom kort. Du är också välkommen att slå oss en signal på 0390-300 03.

Lämna detta fält tomt